שפר- מכון לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בחיפה והצפון

ראיון עם יועץ לגיוס

ראיון עם אמיר שפר- יועץ לגיוס ולצבא
**ניתן לקיים מפגשי אונליין בזום**
לקביעת מפגש ניתן ללחוץ כאן

 

"לאמיר הגענו לצורך התייעצות לגבי פרופיל קה"ס. למרות לוח הזמנים הצפוף, קיבלנו מענה מהיר ויעיל אשר עזר לנו מאוד בהתנהלות מול הצבא. בתהליך, נפגשנו עם אמיר, פגישה שהיתה משמעותית עבורנו להמשך הדרך. ממליצים בחום"
יעל י. ממליצה באתר איזי על אמיר שפר יועץ בנושא צבא.

בראיון כל התשובות לשאלות לגבי הראיון האישי בלשכת הגיוס, קבלה ליחידות העלית במודיעין וסייבר. המפגש עם קב"ן, ההבדל בין פרופיל נפשי לקה"ס, התערבות הקב"ן בקרבי ובשחרור מהצבא ומה בדיוק קורה במפגש עם הקב"ן.

מה תפקידך כיועץ לגיוס ולצבא?
למעלה מ- 20 שנה אני עוסק כיועץ בכיר בנושא גיוס וצבא. הניסיון הקליני שלי בא לידי ביטוי הן בעבודתי בבריאות הנפש,  הן עקב היותי קצין בריאות הנפש (קב"ן) והן כיועץ במשרד הביטחון.
למעשה, אני הוא הגורם הטיפול האזרחי מול הצבא.
הקב"ן אחראי בכל הקשור לבריאות הנפשית של החיילים, בחינת התאמתם לשירות הצבאי וגם במקרים מסוימים טיפול רגשי לחיילים.
כלומר, אני עושה הערכה של המועמד לגיוס  (מלש"ב) והחייל, לגבי התאמתם לשירות בכלל ולשירות קרבי בפרט.
בנוסף, אני מסייע למועמדים לגיוס (מלש"ב) באמצעות הכנה לראיון האישי. וכן הכנה ליחידות המובחרות במודיעין וסייבר והכנה לקבלה לעתודה וקצונה בראיון האישיותי.

מתי כדאי לפנות אליך לייעוץ? לא כדי לחכות שהמלש"ב יתגייס ולראות איך הוא מתמודד?
הצבא זו מערכת בירוקרטית מאוד, שכל החלטה שלה יכולה לגרום לשינוי מהותי לשנים הקרובות של החייל.
במיטב, שזהו הארגון שאמור לתת מענה למי שמועמד לגיוס לא תמיד יודעים לתת את ההכוונה הטובה ביותר. לרוב הפקידות במיטב הן יגידו שצריך להמתין, כשהוא יתגייס ואז יחליטו מה לעשות.
אבל זה לא עובד כך, ברגע שמתגייסים, הכל הוחלט וקשה הרבה יותר לעשות שינוי.
המון פניות מגיעות אליי מהורים שאומרים לי שבמיטב אמרו שיבדקו ויהיה בסדר ובסוף לא קרה כלום.
הכי חשוב, זה להגיע להתייעץ לפני פגישה עם הקב"ן, כי שם הכל יכול להשתבש. לקב"ן יש המון כח וההחלטה שלו יכולה להשפיע על כל השירות של המלשב ולא בני הנוער ולא ההורים מבינים את זה. בלחיצת כפתור הקבן יכול למנוע קורסים ייחודיים כגון מודיעין וסייבר. יכול למנוע מהחייל להגיע לעתודה או לקצונה. ואף לשבץ אותו בטירונות במחווה אלון, או בחוות השומר. לכן, כל כך חושב להגיע להתייעץ לפני המפגש עם הקבן.
זו פגישה חד פעמית, הכי חשובה, שחייבים לבוא אליה מוכנים.
בדיוק כמו שעושים מבחני הכנה למבחנים הפסיכוטכניים בשביל הדפ"ר, כך צריך להגיע מוכנים לפגישה עם הקב"ן.

לגבי הגיוס של החייל, ההורים מקווים שכשהוא יתגייס הוא יסתדר.
וזה ממש לא ככה. עם לבן שלך היו בעיות עם המורים, או שהוא תמיד היה מאחר לבית הספר או לא מגיע. או שהבן שלך הוא יחסית שקט ומופנם ואין לו כמעט חברים. או שהוא לא מאוד עצמאי ואפילו לא נוסע באוטובוס. או שהבן שלך לא יצא לטיולים שנתיים והוא מעדיף יותר את הבית והמחשב.
זו נורת אזהרה! הילד שלכם לא יתחיל פתאום לתפקד תקין, להפך תהיה רק החמרה במצב, כי הצבא זו מסגרת מאוד סמכותית ומלחיצה.

מה רצוי שהורים לילדים עם קשיים יעשו? נגיד שהילד לא הולך קבוע לבית הספר, או שיש לו כל מיני פחדים, או אין לו כמעט חברים
רצוי להגיע לפגישת ייעוץ כמה שיותר מהר. גם ניתן אולי לפתור את הבעיה. וגם במידת הצורך להתערב מיידית מול הצבא, כדי לאפשר לו שירות מוגן יותר עם הקלות.

 

-למענה מיידי, ניתן לפנות כאן לאמיר שפר-


במה אתה כיועץ לגיוס יכול לסייע?
מספר רב של אפשרויות. קודם כל לבחון אם הוא מתאים לשירות בכלל. תפקידי כיועץ בכיר הנו השער לגיוס עבור המלשב והחייל. למשל, אני בוחן עם המלשב מתאים לקרבי. ואם לא, אפשר לפסול שירות קרבי. ניתן להמליץ לא רק על שירות כג'ובניק, אלא גם להתייחס לנושא המרחק מהבית, מספר היציאות הביתה ועוד.
הסיוע הזה מתבצע בהמלצה על  קה"ס. ולא מדובר כלל על פרופיל נפשי, אלא על קשיי הסתגלות בלבד. וניתן לסייע באופן מיידי.

"אמיר עזר לי לאורך כל הדרך והציל אותי! יותר ממליץ על להיעזר בו עזר לי להשיג קהס והתש שרציתי. אלוף"
תומר ממליץ על היועץ בנושא צבא אמיר שפר באתר איזי

הזכרת מקודם את הראיון האישי והאישיותי. במה בדיוק אתה מסייע בראיון האישי והאישיותי?
מדובר בהתמחות ייחודית שלי, עקב תפקידיי המגוונים במערכת הצבאית.

הראיון האישי מתקיים בלשכת הגיוס בצו הראשון. מה שהמלשב לא יודע, שהראיון האישי יקבע אם הוא יוכל להגיע קורסים ויחידות עלית (מודיעין, סייבר, קצונה, והסיירות- מטכל, שלדג, חובלים, צוללות וכו'), ולכן חשוב מאוד להתכונן לכך.
אני רואה בכך חשיבות גדולה, כך שאת כל הראיונות האישיים, רק אני מראיין. הם מקבלים משוב מסודר.
זו למעשה הפעם הראשונה שבו בני הנוער נמצאים בסיטואציה כזו שמראיינים אותם- המון שאלות עליהם, על היכולות שלהם, על המשפחה שלהם וחשוב מאוד להיות מוכנים לכך.

"אמיר סייע לנו בהכנה לצו ראשון. קיבלנו מענה בלוח זמנים צפוף והכנה מצויינת שאפשרה הכוונה, הרגשה טובה ובטחון בתהליך המתקרב . אמיר אף יצר קשר גם לאחר הפגישה ולפני מועד הצו ונתן דגשים, תמך וחיזק מה שסייע לקבל את הנתונים הגבוהים ביותר שאפשר. מקצוען אמיתי ורגיש באותה נשימה. ממליצים בחום ומכל הלב על אמיר"
אורית ממליצה על אמיר שפר ועל ההכנה לראיון האישי באתר איזי

הראיון האישיותי הוא ראיון עומק שנערך לכל מי שמעוניין להגיע לסיירות העלית, וליחידות מיוחדות כמו סייבר, גאמא, שחקים, שובל, מודיעין, מטכ"ל, שייטת, וכו'. והראיון האישיותי נערך גם בקבלה לעתודה וקצונה.

ניקח למשל את הסייבר. כל מי שקיבל זימון יש לו יכולות. רובם לומדים במגמות סייבר, רובוטיקה, מדעי המחשב. כלומר, מבחינה מקצועית יש להם את היכולת לעבור את הראיון המקצועי.
מה שעושה את ההבדל אם המלשב יתקבל או לא, זה הראיון האישיותי. ולכן, מאוד חשוב להגיע אליי ולעבור את הראיון, על מנת שיוכל להיות מוכן בצורה המלאה ביותר.
גם ביחידות מובחרות, הגיבוש לסיירות השונות כמו מטכל, שייטת, טיס ועוד. במקרי התלבטות ייפנו את המלשב לראיון אישיותו עם קב"ן במילואים וחשוב להיות מוכנים לכך. הרי כולם שם בכושר טוב, וזו בעצם הדרך לסינון ומי יתקבל ליחידה מובחרת ולסיירת.
גם מי שמועמדים ללימודי עתודה ולקצונה, צריכים לעבור את הראיון האישיותי.

"אמיר מאוד עזר לי להתכונן למיון שהייתי בהתחלה עם ספקות לגבי הצלחתי והוא עזר לי להבין איך להציג את היכולות שלי בצורה הטובה ביותר ולהביא את הקישורים שלי לידי ביטוי" 
אייל עבר הכנה לראיון אישיותי ומליץ על אמיר שפר באתר איזי

הזכרת מקודם כי ההורים מקווים כי הילד שלהם יסתדר בצבא גם אם היו לו קשיים משמעותיים לפני כן. ולרוב זה לא קורה והמתגייס נתקל בקשיים משמעותיים. יש עוד נושאים שההורים צריכים לשים לב?
כן. הנושא של השירות הקרבי. הפרופיל הרפואי נקבע בצו הראשון. כל מי שיש לו פרופיל 72, פרופיל 82, פרופיל 97 ישובץ בקרבי, נקודה.
העניין שאת השיבוץ ליחידה הספציפית, מקבלים רק כחודש וחצי לפני הגיוס, ואז כולם מתעוררים ונבהלים.
דרך אגב בגיוס יולי-אוגוסט 20, התקבלו הודעות על השיבוץ כ-3 שבועות לפני הגיוס, כנראה על רקע הקורונה.
חשוב גם להדגיש, שגם מי שיש לו פרופיל 64, יכול להגיע לתפקידים קרביים כתומך לחימה וגם בנים יחידים יכולים להיות משובצים בחלק מתפקידי הלחימה אם יש להם פרופיל מעל 72.

מה אתה יכול להמליץ למי שמגיע לקב"ן בצבא?

קודם כל להגיע אליי, גם כדי שהוא ייחשף לכל השאלות שישאל על ידי הקבן בצבא וגם אם צריך להוציא חוות דעת לצבא, על מנת לכוון את הקבן.
בנוסף, הסיבה המהותית שחשוב להגיע להתייעץ, קשורה לכך שהקבן בצבא עלול לקבל החלטות ששונות לגמרי מהמצב של המלשב/חייל ולמה שהוא זקוק. ולכן, חשוב להגיע ולהתייעץ. הקבן יכול להחליט בניגוד למה שהמלשב רוצה ולפסול אותו מקורסים יוקרתיים כמו מודיעין וסייבר. לפסול מעתודה וקצונה. ולשבץ אותו בטירונות במחווה אלון, או בחוות השומר.

בכל אופן, ההמלצה הכי חשובה שלי למי שמגיע לקבן, שיזכור שמדובר במפגש בין שני אנשים. ואתה רוצה שהצד השני יקשיב לך ויעזור לך. ולכן מאוד חשוב לייצר אווירה טובה, כלומר לא לצעוק על הקבן, לא לאיים ולא לדרוש, אלא פשוט לשתף על הקשיים בכמה שיותר פירוט.

פרופיל 21 פוגע באזרחות?
פרופיל 21 זה פרופיל רפואי, אף אחד לא יכול לדעת מה הסיבה שהחייל שוחרר והחוק אוסר על אפליה לגבי לימודים ועבודה, למי של שירת בצבא.
היום הקבן יכול לשחרר גם ללא פרופיל 21, אלא באמצעות קהס 60 ואז מדובר בתהליך של שחרור מיידי. לרוב השימוש בקהס 60 נעשה מול מלשבים, לפני גיוס. משמעות קה"ס, הנה קשיי הסתגלות, ועל רקע זה ניתן גם לשחרר מהצבא.
אבל כן חשוב לי להדגיש שלפני שהצבא משחרר, יש המון הקלות שאני יכול להמליץ לצבא כדי לעזור לחייל, כמו פסילת קרבי, שירות קרוב לבית, יומיות ועוד.

יש טיפים למתגייס שאתה יכול לשתף מניסיונך?
1. להתכונן לראיון האישי בצו ראשון, שלמעשה יקבע אם אתה מתאים להכשרות ייחודיות במודיעין, סייבר, גאמא, 8200 והסיירות בקרבי.
2. אם לא קיבלת שיבוצים טובים לעומת החברים שלך, משהו קרה בצבא שאתה לא יודע עליו. יש להתקשר למיטב ולברר במה מדובר ולא לקבל תשובות כלליות
3. אם לא קיבלת שיבוץ לקרבי, למרות שרצית, יתכן ופסלו אותך מקרבי, תבררו עם מיטב
4. פרופיל קרבי, אומר שירות קרבי! מפרופיל 72 תהיה בקרבי, אלא אם התערבתי בנושא של קשיי הסתגלות
5. אם לא קיבלת שום קורס, סימן ששיבצו אותך במחווה אלון, או בחוות שומר. שימו לב, הצבא לרוב מסתיר עד לרגע האחרון את השיבוצים לטירונות התומכת
6. אתה רוצה להתקבל לעתודה, למודיעין, או סייבר-גאמא, אתה חייב לעבור את הראיון האישיותי
6. אם יש קשיים של הילד כנער, בין אם זה בבית ספר, עצמאות שלו, עצבנות, פחדים, קשיים חברתיים, חשוב לפנות אליי בהקדם
7. הזמינו אותך לפגישה עם הקבן, הגיעו בדחיפות לייעוץ אליי. ההחלטה של הקבן היא גורלית ועלולה לפגוע בתפקידים רבים בצבא
8. הטירונות זה לא הצבא. זה סיטואציה קשה בזמן מוגבל. אחד הדברים שמאוד עוזרים בטירונות, זה להתמקד באיך אני עוזר לאחרים. עזרה לאחר, ממש יכולה ל'חסן' אותנו מהקשיים בטירונות

ולסיום, אנקדוטה שאתה יכול לשתף כיועץ לצבא?
מדובר בתפקיד שמאפשר לי להתערב ולעשות שינוי עכשוי בחיים של אנשים. זהו תפקיד מחייב ומרגש.
ויש כל כך הרבה סיפורים מרגשים.
יצא לי לעזור למישהו שלא הגיע לגיוס, כי אין למשפחה שלו מה לאכול, והוא, הבחור הצעיר הזה שרק בן 18, צריך לפרנס את כולם. והצבא מסתכל עליו כעריק ורוצה להכניס אותו לכלא ועזרתי לשחרר אותו בלי כלא.
בסיטואציה אחרת הגיעו אליי משפחה שהילד אמור להתגייס למחרת ופשוט לדבריהם קרס נפשית, ואם לא היו מגיעים אליי, הצבא לא היה מבין שיש בעיה והמצב שלו היה רק מחריף.
אני נזכר בבחור בן 20 פלוס, שהצבא שחרר אותו עוד לפני שהיה בצו ראשון בגלל הבעיות שהיו לו כנער. והחלום שלו היה להתגייס ולמרות שהצבא התנגד בהתחלה, עזרתי לו להתגייס.
כל אחד הוא עולם ומלואו ואני רק שמח שאני יכול לסייע לכל אחד מהם.

למפגש עם אמיר שפר לחוות דעת לצבא | הכנה רגשית לגיוס– לחצו כאן

**ניתן לקיים מפגשי אונליין בזום**

שפר אמיר  הנו מנהל המכון. יועץ בכיר בנושא גיוס וצבא. ובעל ניסיון עשיר של 20 שנים בתחום הצבאי, הן כקצין בריאות הנפש (קב"ן) והן כיועץ במשרד הביטחון. תפקידיו המגוונים, והידע הרב שרכש לאורך השנים, הובילו לסיוע רב למלש"בים (מועמדים לשירות) ולחיילים.

מדוע לפנות לעזרה מאמיר:

 ייחוד העבודה, הנו בסיוע במקרים מורכבים אשר מביא לתוצאות, כפי שניתן לראות בהמלצות הרבות עליו. אתר 'איזי' דירג את אמיר כאיש המקצוע עם שביעות רצון של למעלה מ- 95%!.

 ליווי וייעוץ של אמיר לכל אורך התהליך

 אכפתיות, דיסקרטיות, מעורבות, מקצועיות

 מוזמנים להיכנס כאן לכל ההמלצות על אמיר שפר (המלצות אמיתיות הנכתבות רק על ידי הלקוחות, באתר נפרד מאתר זה)

 סודיות מובטחת- דיסקרטיות מלאה


לכל ההמלצות על הקב"ן אמיר שפר

 

 

 

 

 

ראיון עם היועץ לגיוס אמיר שפר
תגיות: אמיר שפר יועץ לצבא,אמיר שפר יועץ לגיוס ולצבא,מפגש עם קבן,איך קובעים אם קבן,מה להגיד לקבן,איך לשכנע קבן,איך מקבל קהס,איך מוריד פרופיל,קבן אמיר שפר,אמיר שפר יועץ במשרד הביטחון,איך מגיעים לקבן,לא יכול להיות בקרבי,איך משתחרר מהצבא,איך יוצא מקרבי,הבן שלי לא יכול להיות בקרבי,שפר אמיר קבן

תפריט נגישות