שפר- מכון לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בחיפה והצפון

טיפים להורים למלשבים

לפני הגיוס- עצות מהותיות להורה למלש"ב
ולחיילים בסדיר

"ברצוני להמליץ על שפר איש מקסים אמפטי מקצועי מאוד מגיע ממערכת הצבאית ומכיר אותה ונראה שמאוד מעוניין לעזור ואכן עזר לי עם בני שיש לו קשיים נפשיים וחרדות ועזר לשבצו בתפקיד שמתאים לו ועל כך אני מודה לו ממליצה עליו בחום"  דורית ש.

כל השאלות והטיפים להורים לילד לקראת גיוס- כיצד להכין את ילדכם לגיוס, כיצד ניתן להשפיע על התפקיד שילדכם יקבל. שינוי שאלון העדפות לקרבי, וכיצד מותאמים קשיי הסתגלות.

אני חושש שהילד שלי לא מוכן לצבא ולהתמודדות עם הדרישות והתנאים של הצבא. מה עושים?
חשש הוא תהליך טבעי. ילדכם אומנם מיועד לשירות צבאי, אבל הוא עדיין מתבגר.
חשוב לבדוק באילו תחומים אתם חשים שעלול ל\להיות לו קשיים משמעותיים: התמודדות עם מצבים לא ברורים? קבלת סמכות? קושי להסתדר עם אנשים חדשים? לינה מחוץ לבית? וכיו"ב.

חשוב לנסות ולסייע לו ולהכין אותו לגיוס. למשל, במידה וילדך עדיין מתקשה להסתדר עצמאית במקומות שלא מכיר או נסיעות באוטובוס ומסתמך רק על הסעות ההורים, ניתן להגביר עצמאותו ולחשוף אותו לנסיעות.

במקרה של דאגה לגבי היכולת של הילד (המלש"ב) להתמודד עם הצבא, ניתן לפנות לאמיר שפר יועץ בכיר לגיוס בעל ניסיון של 20 שנה, לשם הכנה וסיוע. אמיר הנו קצין בריאות הנפש (קב"ן במילואים) ויועץ במשרד הביטחון. המפגש הנו בדיסקרטיות מלאה.

להכנה רגשית לגיוס– לחץ כאן
**ניתן לקיים מפגשי אונליין בזום**

"אמיר מקצוען, מעמיק וחד. אמין, ישר, בעל ידע רב ומכיר את המערכות מבפנים. ממליצה בחום. תודה אמיר". ענת א.

עד כמה ניתן לקבוע איזה שרות ילדי ישרת?
הצבא מציב את החיילים בהתאם לצרכי הצבא, אבל יש אפשרויות רבות לשינוי תפקיד והצבה.
הגמישות הרבה יותר נמצאת אצל המלש"ב (מועמד לגיוס). והוא משפיע על סוג השירות דרך המבחנים בלשכת הגיוס והראיון האישי. בהמשך, יום המאה,  ושאלון העדפות  (המנילה הנה) משמעותית ביותר.
למעוניינים בקרבי, קיימת חשיבות ליום הסיירות ולהכנה הפיזית והרגשית (התמודדות ארוכה בתנאי אי-וודאות ולחץ נפשי).

​הראיון האישי בצו הראשון ישפיע משמעותית על סוג השירות שילדכם ייבצע. בייחוד לגבי יחידות עלית כגון מודיעין, סייבר גאמא, עתודה וקצונה והסיירות בקרבי.
בראיון האישי המאבחנת תישאל את ילדכם לגבי אורחות חייו (משפחה, לימודים, חברים, מוטיבציה לשירות וכיו"ב). בנוסף, המראיינת תבחן כיצד המלשב עונה לשאלות שלה- טון הקול, שפת הגוף, קשר עין, סיגנלים בלתי מילוליים ועוד.
מדובר בסיטואציה מלחיצה, שבה פעם ראשונה ילדכם עומד בסיטואציה של ראיון אישי, אשר ישפיע מהותית על שירותו הצבאי.

להכנה לראיון האישי בצו הראשון בטרם הגיוס ניתן ללחוץ כאן.

"אמיר סייע לנו בהכנה לצו ראשון. קיבלנו מענה בלוח זמנים צפוף והכנה מצויינת שאפשרה הכוונה, הרגשה טובה ובטחון בתהליך המתקרב . אמיר אף יצר קשר גם לאחר הפגישה ולפני מועד הצו ונתן דגשים, תמך וחיזק מה שסייע לקבל את הנתונים הגבוהים ביותר שאפשר. מקצוען אמיתי ורגיש באותה נשימה. ממליצים בחום ומכל הלב על אמיר". אורית ט.

במקרים בהם לדעתכם כי ילדכם אינו מתאים לשירות קרבי, או מוצב במקום רחוק אשר מקשה על תפקודו, ניתן לפנות לאמיר שפר, לשם שינוי התפקיד, קביעת קה"ס להקלות בשירות, שינוי פרופיל ועוד.  ניתן ליצור קשר כאן.

אם אתם רואים כי השירות אינו מתאים לילדכם, חשוב לשוחח עמו ולסייע לו בכך.
אמיר שפר כיועץ בכיר לגיוס, קצין בריאות נפש (קב"ן) ויועץ במשרד הביטחון, יכול בהמלצתו בטרם גיוס ובזמן השירות להשפיע על תנאי השירות של ילדך. ובמידת הצורך אף  ניתן לבחון טירונות מותאמת למצבו הרגשי, קירבה לבית ועוד.

תפקידיו המגוונים וניסיונו הייחודי של אמיר, הוביל לדירוגו הגבוה באתר 'איזי', למעלה מ- 95% שביעות רצון, עקב יכולתו להביא לתוצאות מוכחות.

"שובצתי לחיל שיריון ואז יצרתי קשר עם אמיר נפגשנו הוא היה מאוד נחמד בזכות המכתב שלו קיבלתי זימון לקבן ושינו את השיבוץ שלי ללא קרבי". גיא ב.

מה זה אומר קה"ס?

קה"ס, משמעותו קשיי הסתגלות. כיום, אין צורך לשנות את הפרופיל הנפשי. ניתן להתערב בשירות של בנכם ולהתאים אותו לקשייו, כך שיוכל לשרת שירות טוב, מלא וממצא.
אמיר שפר, יכול להמליץ על קה"ס במקרים של קשיים רגשיים שונים. קה"ס מאפשר ביטול שירות קרבי, שירות קרוב לבית ואף קביעת מספר האפטרים שילדכם ייצא במשך השבוע.

"לאמיר הגענו לצורך התייעצות לגבי פרופיל קה"ס. למרות לוח הזמנים הצפוף, קיבלנו מענה מהיר ויעיל אשר עזר לנו מאוד בהתנהלות מול הצבא. בתהליך, נפגשנו עם אמיר, פגישה שהיתה משמעותית עבורנו להמשך הדרך. ממליצים בחום." יעל ס.

לבן שלי נקבעה פגישה עם קב"ן אחרי הצו ראשון. מדוע? ומה הקב"ן יחליט?
פגישה עם קבן לפני גיוס יכולה לנבוע ממספר סיבות, כגון מידע שהתקבל בזמן איסוף החומר על בנך, נתונים נמוכים בצו הראשון ועוד.
הקבן יעשה הערכה של מאפייני האישיות של ילדך, אבל קיימת חשיבות להתייעץ לפני הפגיש עם הקב"ן מאחר והפגישה עלולה לפגוע בהמשך השירות של בנך:
1. פסילה מקורסים ייחודיים (מודיעין, סייבר)
2. חסימה מלגשת לעתודה, או קצונה בעתיד
3. טירונות מיוחדת במחווה אלון או חוות השומר (השיבוץ לרוב נעשה ללא ידיעה מראש)
4. פסילה מקרבי, או שחרור מהצבא
5. הפניה לפסיכיאטר וקבלת תיוג פרופיל, אבחנה נפשית ותרופות

לקביעת מפגש ייעוץ, הכנת חוות דעת לצבא עם המלצות סדורות, ניתן לפנות לאמיר שפר כאן.

ילדי מאוד סובל בשירות ולא נותנים לו יומיות והוא רוצה להיות נפקד, מה לעשות?
איומים, נפקדות ועריקות מחייבת להישפט והעונש על כך יכול להיות מעצר, או כלא.

חשוב שתעזור לילדך למצוא פתרונות יעילים לקשייו. אם ילדך נמצא בטירונות או קורס. חשוב לעזור לילדך לזכור כי מדובר בתהליך זמני, שלאחריו יגיע לתפקיד קבוע עם תנאים משופרים.
אם מדובר בקשיים כלכליים, משקית ת"ש יכולה לסייע הן כלכלית והן מבחינת יציאות ועבודה.

אם מדובר בקשיים רגשיים, כגון קשיי הסתגלות, חרדות, דיכאון, כעסים וכיו"ב, הקב"ן יכול לסייע.
במידה ולא נותנים לילדך לראות קב"ן ו/או במידה והקב"ן לא סייע, ניתן לפנות לאמיר שפר כאן.
חשוב לזיכור, כי מלש"ב (מועמד לגיוס), אינו יכול לקבוע עצמאית מפגש עם קב"ן. על מנת לפגוש קב"ן, יש לפנות בהקדם לאמיר שפר., יועץ בכיר לגיוס וצבא, קב"ן יועץ במשרד הביטחון.
חיילים, רשאיים לבקש קבן. אך מאחר ומדובר בשיקול מפקדים (ולרוב הם דוחים הבקשה), הדרך המהירה והיעילה ביותר הנה בפניה לאמיר.

הבן שלי הוא תלמיד טוב. ילד מעט לחוץ, אין לו הרבה חברים. לא יוצא הרבה מהבית. ניקבע לו פרופיל 72. הוא אומר שהוא יוכל להסתדר בשירות קרבי, אבל אני לא בטוח. האם כדאי להמתין ולראות כיצד יסתדר בשירות הקרבי?
שירות קרבי, הנו שירות בתנאי לחץ גבוהים, הדורש יכולת להסתדר עם אי-וודאות, ליצור קשרים עם אנשים שונים, שינה מחוץ לבית ועוד.
ברגע שבנך יחל בשירות ובמידה ולא יצליח להתמודד עם השירות הקרבי, הצבא לא מאפשר מיד הוצאה מקרבי, אלא יבדקו לאורך זמן את ההסתגלות שלו.

במקרה של שאלה לגבי התאמה לשירות קרבי, רצוי לפנות להערכה לאמיר שפר, בטרם הגיוס. היחס של הצבא למלשב הנו מקל יותר, מאשר לחייל מתגייס, מכיוון שאז יש חשיבות בצבא למספר החיילים בכל יחידה (סד"כ).

אפשרות נוספת, הנה הכנה רגשית לגיוס, כך שהמלש"ב יהיה מוכן טוב יותר להתמודד עם שירות קרבי, כיצד להסתדר וליצור קשרים עם אנשים שונים, וכן חיזוק עצמאות והתמודדות עם מצבים שונים.

– לבן שלי נקבע פרופיל קרבי. הוא מאוד חושש ולדעתי אינו מתאים לקרבי. מה ניתן לעשות?
– הבת שלי הנה ילדה ביישנית, היא מתקשה חברתית והיא חוששת משירות רחוק מהבית ובעיקר משינה מחוץ לבית. היא מעוניינת לשרת בצבא. איך אני יכולה לעזור לה?

במידה וילדכם אינו מתאים לשירות שנקבע לו, יש לפנות בהקדם לאמיר שפר לשם הערכה. במידה ואכן ההתרשמות הינה כי אין התאמה לתפקיד קרבי או לשירות רחוק מהבית, ניתן להמליץ על קה"ס. משמעות הקה"ס הנה התערבות ישירה ומיידית, היכולה לפסול שירות קרבי, לקבוע תפקיד קרוב לבית, מספר אפטרים בשבוע ועוד.

ילדי מעוניין לשרת בצבא, אבל יש לו קשיים שונים. הוא מרבה להסתגר כשהוא חוזר מהצבא, הוא מתקשה חברתית. איך אני יכול לעזור לו?
חשוב לנסות לשוחח עם ילדך ולנסות להבין מקור הקשיים ולחשוב איתו על פתרונות. יחד עם זאת, לרוב חלק מהקשיים היו גם לפני הגיוס. כגון בעיות חברתיות, הסתגרות, קושי עם סמכות וכו'.
כיום, ניתן גם בזמן השירת הצבאי להיות בטיפול רגשי. הצבא אינו מונע זאת. אתם יכולים לפנות לקב"ן אמיר שפר לשם טיפול בקשיים. הטיפול הנו דיסקרטי, סודיות מלאה.

​"אמיר מקצוען אמיתי , זמין לחלוטין גם בסופי שבוע. הפגישות , הליווי והשיחות נעשות ברגישות ותוך הפגנת ידע רב. חוו"ד ברמה הגבוהה ביותר. ממליצה בחום" אופיר נ.


לילדי נקבע פרופיל 24. מה זה פרופיל 24? 

פרופיל 24- הנו פרופיל זמני. עם קבלת הפרופיל המלש"ב (מועמד לגיוס) או החייל דוחה את המשך השירות שלו וחוזר זמנית לאזרחות.
בתקופה זו, עליו לקבל טיפול פסיכולוגי מקב"ן אזרחי. ועם הטבה במצבו, הקבן האזרחי יוציא חוות דעת. עם חוות דעת זו ילדך יפגש עם הקב"ן בצבא ויעלו לו חזרה את הפרופיל.


הקב"ן המליץ על פרופיל 21. מה זה אומר 21 והאם זה יפגע בו באזרחות?

פרופיל 21 משמעותו שחרור מהצבא.
חשוב לזכור כי ישנן אופציות רבות לפני הורדת פרופיל לפרופיל 21.
אופציות שרצוי לבחון לפני שחרור, הנו שינוי קה"ס (קשיי הסתגלות). הקב"ן יכול להשפיע על התפקיד של המלש"ב או החייל, מרחק הבסיס מהבית, מספר היציאות/אפטרים ועוד.
אופציה נוספת-  פרופיל 24– דחיית שירות זמנית.
לציין, כי אם מדובר במלש"ב, ניתן לקבל שחרור עקב קה"ס 60, ולא פרופיל 21. קה"ס 60 מאפשר שחרור מיידי על ידי קב"ן.

עם השחרור על 21- חלק מהזכויות הכספיות נפגעות- המענק יינתן רק בהתאם לחודשי השירות שילדך שירת.
יחד עם זאת אין פגיעה נוספת. ילדך יוכל להחזיק ברשיון  נהיגה (אלא אם מדובר באדם אשר מכור לסמים, או עם מחלה נפשית פעילה).

החוק אוסר על אפלייה לימודית או תעסוקתית בעקבות שחרור מהצבא.
פרופיל 21 הנו פרופיל רפואי ואינו מפרט מצב נפשי. למעסיק אין אפשרות לדעת הסיבות שבגינן ילדך שוחרר, מלבד מקומות ביטחוניים ומשלתיים.

לציין, כי במידה וילדך מעוניין לשמור על הזכויות הכלכליות שלו, ו/או לתרום למדינה- הוא יכול או להתנדב לצבא, או לעשות שירות לאומי.

"לאחר שהתגלו לי בעיות נפשיות נעזרתי באמיר כדי כדי שיעזור לי עם הצבא, הוא התייעץ איתי, כתב מכתב לצבא וענה לכל שאלה שלי, אדם חכם נפלא ואכפתי".  גבי נ.

במה אמיר שפר יכול לסייע?
אמיר שפר הנו יועץ בכיר לגיוס. קצין בריאות הנפש (קב"ן במילואים) ויועץ במשרד הביטחון.
אמיר עוסק בייעוץ, טיפול ומתן חוות דעת למלשב"ים, לחיילים בסדיר ולחיילים במילואים. ניסיון של 20 שנה עם המערכת הצבאית.

תפקידיו המגוונים וניסיונו הייחודי של אמיר, הוביל לדירוגו הגבוה באתר 'איזי', למעלה מ- 95% !שביעות רצון, עקב יכולתו להביא לתוצאות מוכחות. ניתן לקרוא על כך כאן.

ההתערבות של אמיר למלש"ב בטרם הגיוס, יכולה להשפיע על תנאי שירותו, כך שיוכל להתמודד בצורה טובה עם השירות. יכול להמליץ על קהס, שינוי תפקיד, טירונות קלה יותר, אפטרים קבועים. בנוסף, במקרים שהצבא אינו מאפשר למלשב או לחייל לראות קב"ן, מכתב מאמיר מחייב את הצבא להתייחס. אמיר יכול לתת חוות דעת על מצב נפשי והמלצות לגבי קה"ס, פרופיל, אפטרים, שינוי תפקיד ושחרור מהצבא. וזאת גם לחיילי מילואים.
בנוסף, אמיר רשאי לטפל בחייל ולסייע לו בקשייו, גם בזמן השירות הצבאי. הטיפול הנו חסוי.

הבן שלי מתקשה לקבל את המשמעת והסמכות של המפקדים שלו ונשפט כבר פעם אחת על לבוש וגילוח. מה אני יוכול לעשות?
אומנם ילדך הנו חייל עכשיו, אבל גיל ההתבגרות בחברה המערבית ממשיך עד גיל 28-29.
המתבגרים עסוקים רבות כיצד הם נראים וכיצד אחרים רואים אותם. לכן, חשוב להם לשמור על ייחודיות ועצמאות. והצבא שולל מהם אפשרות זו.

כהורה, חשוב לנסות לסייע לילדך לקבל את המסגרת הצבאית. הדרך היעילה הנה לחזק את ייחודו האישי גם כשהוא על מדים ונשמע לפקודות. כלומר, לחזק את התכונות הייחודיות שלו.
בנוסף, חשוב לעזור לילדך להבנות מטרות ארוכות טווח– מה הוא יכול להשיג מתוך השירות. למשל, התמודדות עם אתגרים, הגנה על אזרחים וכיו"ב.
חיזוק המאפיינים האישיים, לצד מטרות ארוכות טווח, מסייעות רבות בשירות הצבאי.

 

האם כדאי שילדי ייפגש עם קב"ן?
קב"ן הנו איש מקצוע מתוך בריאות הנפש, אשר אחראי על הערכה לגבי כשירות הנפשית של המלשב ושל חיילים בסדיר. וכן הוא הגורם אשר נותן במקרים מסויימים טיפול רגשי (המקבילה של פסיכולוג / פסיכותרפיסט באזרחות).

פגישת המלש"ב עם הקב"ן אינה אומרת שיש בעיה נפשית. מטרת הקב"ן לסייע, כך שבנכם יוכל לעבור את השירות הצבאי על הצד הטוב ביותר.
הקב"ן יכול לסייע במספר תחומים, הן בטרם הגיוס והן אחרי הגיוס: יציאות נוספות הביתה, טירונות קלה יותר, שיבוץ קרוב יותר וכיו"ב

"עזר לי ברגעים הכי קשים בצבא, תמיד קשוב, נעים, זמין, מוכן לעזור בכל בעיה, ומרגיש הכי בנוח לפנות אליו. לכל שאלה ידע לתת מענה מקצועי וטוב ותמיד באווירה נעימה ונוחה"  הדר ל.

האם כדי לקבל הקלות בני חייב להיפגש עם פסיכיאטר?
לא. פסיכיאטר הנו רופא, אשר עשה את ההתמחות שלו בבריאות הנפש. במקרים מורכבים יותר מתקיים מפגש עם פסיכיאטר. הפסיכיאטר עוסק במתן אבחנות במצבים רגשיים-פסיכיאטריים מורכבים (כגון, הפרעות אישיות, מצבים פסיכוטים) ובמתן תרופות.
במידה ויוחלט כי קיים מצב נפשי מורכב, וצורך בהתאמת תרופות, רק הקב"ן יכול להפנות לפסיכיאטר.

כיום, הקב"ן הוא זה שאחראי על ההתאמות לכל הקשיים, כולל שחרור מצה"ל. לכן התקשורת היום הנה בין הקב"ן האזרחי אמיר שפר לקב"ן הצבאי. ברוב הקשיים הקב"ן יוכל לסייע, כשיש קשיים רגשיים. ניתן לקבל מכתב מאמיר שפר, אשר מחייב את הצבא להתייחס.

לכל המידע לגבי תפקיד הקב"ן, שינוי פרופיל וקה"ס– לחץ כאן.

 

לילדי יש קשיים בצבא והוא חושב להוריד פרופיל ולהשתחרר. האם אני צריך לשכור לו עורך דין?
מקרים מורכבים בהם רצוי לשכור עורך דין, הנם בעיקר סביב משפטים לאחר עריקות חוזרת, משפטי סמים, אלימות וכיו"ב.
חשוב לזכור כי השחרור מהצבא, נערך אך ורק על ידי רופא כאשר מדובר בבעיות רפואיות, וקב"ן כאשר מדובר בבעיות רגשיות.

 

מאז שחרורו של בני מהצבא, הוא מתקשה למצוא מה לעשות. הוא עובד עבודה זמנית, אינו יודע מה ללמוד ויש לו התקפי זעם רבים. 

שחרור מהצבא לאזרחות, הנו תהליך שכולם מחכים לו. ויחד עם זאת מדובר בתהליך משברי, המאפיין צעירים רבים. קיים בלבול רב, לחץ וחששות לגבי המשך החיים הן מבחינה לימודית והן מבחינה תעסוקתית.
חלק ניכר מהצעירים, מתקשים לקבל החלטות, עובדים עבודות מזדמנות ומשתמשים בסמים ואלכוהול כאופציית בריחה מהתמודדות.

טיפול רגשי קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע רבות, הן בקבלת החלטות והן במקרים של בלבול, לחץ ועצב.

בנוסף, במידה וילדך היה בשירות קרבי, חשוב לבחון באם הוא סובל מפוסט טראומה. יתכן כי עקב קשיים אלו, הוא מתקשה לתפקד באופן תקין.
לכל שאלה ניתן לפנות  במייל כאן.

שפר אמיר,  הנו מנהל המכון. יועץ בכיר בנושא גיוס וצבא. ובעל ניסיון עשיר של 20 שנים בתחום הצבאי, הן כקצין בריאות הנפש (קב"ן) והן כיועץ במשרד הביטחון. תפקידיו המגוונים, והידע הרב שרכש לאורך השנים, הובילו לסיוע רב למלש"בים (מועמדים לשירות) ולחיילים.

 

מדוע לפנות לעזרה מאמיר:

 ייחוד העבודה, הנו בסיוע במקרים מורכבים אשר מביא לתוצאות, כפי שניתן לראות בהמלצות הרבות עליו (שביעות רצון של למעלה מ- 95%!).

– מומחיות ייחודית בלבד של אמיר- בנוסף לעבודתו כקבן, אמיר כותב חוות דעת לבתי משפט. המשמעות של כך, הנה היכולת להעריך מאפייני אישיות לעומק ולשכנע את בתי המשפט בדרך השיקומית. כך אמיר פועל מול המערכת הצבאית- הערכה מעמיקה ומפורטת של מאפייני האישיות, המשכנעת את גורמי הצבא לפעול לאור המלצותיו. ואכן, שמו של אמיר הולך לפניו כגורם מקצועי מוערך במערכת הצבאית.

 ליווי וייעוץ של אמיר לכל אורך התהליך

 אכפתיות, דיסקרטיות, מעורבות, מקצועיות

 מוזמנים להיכנס כאן לכל ההמלצות על אמיר שפר (המלצות אמיתיות הנכתבות רק על ידי הלקוחות, באתר נפרד מאתר זה)

 

 סודיות מובטחת- דיסקרטיות מלאה

לראיון המלא עם המומחה אמיר שפר וכל המידע על תהליך החיול, מפגש עם הקב"ן, קה"ס, פרופיל נפשי ועוד

לכל ההמלצות על הקב"ן אמיר שפר

טיפים לצו ראשון בלשכת הגיוס למלש"ב

לא מסוגל להיות בקרבי

איך להשתחרר מהצבא בלי כלא

גיוס מחדש לצבא לאחר שחרור 21 נפשי או קהס 60

לכל המידע על הורדת פרופיל צבאי ונפשי

טיפול בזמן השירות הצבאי

הכנה רגשית לפני גיוס

המפגש עם הקב"ן- עשה ואל תעשה

לכל השאלות לגבי קב"ן, איך נפגשים קב"ן, קה"ס, פרופיל 21 וההשלכות של פרופיל 21, חוות דעת של קבן

הכנה רגשית ומנטלית ליום סיירות ושירות ביחידות מובחרות

 

 

 

 

 

טיפים להורה למלשב ולחיילים בסדיר
תגיות: טיפים להורה למלשב,טיפים לפני גיוס,טיפים לחייל בסדיר,טיפים להורים לפני גיוס,פרופיל,קהס,קבן,קפס,טיפול קוגניטיבי התנהגותי לחיילים,

תפריט נגישות